Vegan hamburger met veel eiwitten

Vegan Hamburger met veel eiwitten

Af en toe heb je het nodig, een lekkere vette hap. Maar als je een vegan dieet volgt dan kun je natuurlijk niet zo’n burgertje slachtafval in de pan mikken. Nee, dan moet je wat creatiever te werk. Met dit recept maak je een lekkere ‘vegan hamburger’ van kikkererwten.

Benodigdheden Vegan Hamburger

Benodigdheden saus
120g tahin (Sesamzaad plakken zijn dat)
3 el verse citroensap
2 teentjes knoflook (fijngehakt)

Benodigdheden hamburgers
450g Kikkererwten (uitgelekt)
2 teentjes knoflook (fijngehakt)
2 rode uien (fijngehakt)
40 gehakte peterselie
1 el citroensap
1 tl gemalen komijn
80 g broodkruimels
1 tl gemalen koriander


Overig
4 mini volkoren pita broodjes
beetje sla
1 tomaat (gesneden)
1 rode ui (in ringen gesneden)


1 tl gemalen koriander
80 g broodkruimels

Overig
4 mini volkoren pita broodjes
beetje sla
1 tomaat (gesneden)
1 rode ui (in ringen gesneden)

Aan de slag

Voeg alle onderdelen voor de saus toe aan een kom en klop het tot een glad papje en je saus is klaar. Dat is lekker makkelijk.
Dan voor de burgers, pak een keukenmachine en gooi daar alle ingrediënten voor de burger in, behalve de broodkruimels nog niet. Zet de keukenmachine voor een paar minuten aan en rangdangdangdangdang je krijgt een mooi glad beslag. Kneed hiermee 4 burgers en dip ze in de broodkruimels.
Verhit in een koekenpan een beetje olie en bak ze aan beide kanten voor een minuut of 3 tot ze bruin worden.
Pak dan de pita broodjes, vul ze met een beetje sla, tomaat en ui en leg er een heerlijke burger op. Nu wat van je zelf gemaakte saus erin en bon appetit. Eet smakelijk!

Nu je honger gestild is, tijd voor een vegan toetje: vegan aardbeien mango smoothie.