Couscous Salade

Na de feestdagen (lees: 3 dagen 5 gangen diner met veel room, mascarpone en suiker) is het goed om weer even terug naar de basis te gaan en weer ‘gewoon gezond’ te eten. Daarom onderstaand Couscous Salade, een lichte maaltijd om je lichaam weer even te ‘resetten’. Daarnaast is het, zoals jullie gewend zijn, een makkelijk recept omdat we niet allemaal keukenprinsen en -prinsessen zijn.

Benodigdheden Couscous Salade

  • 250 gram couscous (of quinoa)
  • 1 komkommer
  • 250 gram cherrytomaat
  • 1 avocado
  • 1 rode ui
  • 1 bosui
  • 200 gram feta
  • 4 eetlepels olijven
  • Munt / Koriander
  • 2 teentjes knoflook
  • Citroensap
  • 2 eetlepels olijfolie
Couscous Salade zelf maken

Bereiding Couscous Salade

  • Kook 1 liter water en gooi hier 2 bouillonblokjes bij (groente of kip).
  • Gooi hier 250 gram couscous bij en roer dit kort, daarna hoef je er niet meer naar om te kijken (af en toe nog een beetje roeren voor de sier).
  • Ondertussen hak je: 1 komkommer, 250 gram cherrytomaat , 1 avocado, 1 rode ui, wat bosui, 200 gram feta (laat deze weg voor de vegan variant), 4 eetlepels olijven, koriander/munt (ligt er aan wat je lekker vindt) en gooi je dit allemaal in een bak
  • De couscous is inmiddels klaar en laat je even goed uitlekken in een vergiet, daarna gooi je dit in de bak erbij met alle groenten erbij.
  • Pers hier 2 teentjes knoflook over uit, knijp een halve citroen en doe 2 eetlepels olijfolie erover.

Meng dit alles goed door elkaar en bon a petit!

Wat eet je?

Dit alles bij elkaar is 222 gram koolhydraten, 67 gram eiwitten en 75 gram vetten. Dit moet je dus niet allemaal op een dag eten, deze maaltijd is echter perfect om te ‘preppen’. Als je dit verdeeld over 3 porties heb je vandaag en de komende twee dagen een mooie gezonde lunch samengesteld!

Nog steeds honger, dan hier het recept van de Vegan Hamburger.